Fredag 4 Mai 2012. Kapp Verde dag 1

Så bar det rett ned til båten, en Bertram 37 foter

 Som var døpt Smoker

Vi har ikke fartet lange tiden før alle fire stengene er ute, dette er meget godt innarbeidet. Og de vet hva de skal gjøre, alt er klappet og klart.

Vi blir enige om at den yngste starter først, og elste sist. Og dette fungerer meget bra, og det som er målet for oss alle er at vi får halet inn en Marlin hver. Og det starter bra, vi har ikke kommet langt fra kai før den første Marlin kommer etter teaser'en ( lureang ). De to store stengene i midten er agn med store kroker, og kun egnet til å sitte i stolen. To teaser'e er i midten, og det dorges i en fart på ca 7 til 9 knop. Når fisken kommer etter teaserne, sveiver kapteinen inn den teaser'en som fisken er etter og så slipper "maten" KJ ut agnfisken som er sydd på med tynn ståltråd rundt krokfeste. Denne agnfisken slippes så fort som mulig ut med en standup stang, men den tok ikke. Bare det å se den var rått, og hvor stor den var. Så skjer det ikke noe på en god stund, men så hyler det i snella som står festet til stolen. Og her går meterne fort, båten slakker av og Kjell Are setter seg i stolen og "maten" KJ fester seteselen til snella hans. Så er det å få de andre inn fort som f.., så er det i gang. Men dette er uvant da man ikke holder i stanga med den ene hånden som vi gjør her hjemme. Mot all sund fornuft skal man holde venstre hånden oppå snella og føre sena rett inn når du sveiver inn. Ja sveive inn ja, nei det går ut i et forrykende tempo og båten bakker så sjøsprøyten står i været. Og Kjell Are er helt skjelven og  sena begynner det å bli lite av, så kapteinen snur båten og kjører etter. Når Kjell Are har fått  på masse sene inn på snella igjen så blir båten snudd , så er det å bakke og prøve å få inn noen meter.Og slik holder han på en god stund før han får fisken inntil båten. Dette kan bare ikke beskrives, det må oppleves. Det er bare så rått at vi sitter igjen sjokka med store smil :)

Matene Kj og Sky er flinke til å forklare.

Jeg stod i bakgrunn og så på, og tok bilder, men jeg var like oppjagd som Kjell Are. Dette er bare så jævla sykt, at jeg fatter nesten ikke at det går ann. En kjempefisk spekket med muskler. Snittet på Blue Marlin er 1 per dag per båt, så det låver bra :))))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar