Mandag 19 November 2012. Partering av hjort


Brukte ikke lange tiden på hjortejakta i år, og skuddene sitter høyt godt bak bogen. Så det er ikke noe kjøtt som går til spille, og i dag skal det parteres tre hjorter. Det blir surra steiker, biffer, grytekjøtt, suppekjøtt, kraftbein, og kjøttdeig. Dette er snadder det, og litt små biff biter havner i steikepanna under slaktingen.

Torsdag 15 November 2012. Strøkent på snekkerverkstedet


Da har løpegutten vært og kappet opp rester fra materialer til ved og lagt i sekker på snekkerverkstedet i dag. Feid og støvsuget vegg og gulv, så det var bare fryd og gammen å komme med sjokoladekake på en inspeksjons runde. Det er godt å ha en så flink løpegutt ( gubbe ) på lager, TAKK ARNE :))

Torsdag 8 November 2012. Båten til Fredrikstad



Båten var helt nyvasket, så jeg håpet på tørre veger til Fredrikstad der båten skal stå på vinterlagring denne vinteren også. Hengeren skal oppdateres litt og båten skal bygges om litt den også.


Men fy F å glatt det var før jeg kom meg inn på motorvegen, og når jeg kom dit var det ca 10 cm med slaps.
Jeg hadde god tid da jeg ikke skulle være i Fredrikstad før kl 2 så jeg lå i ca 80 km. Men når busser og trailere suste forbi sprutet det voldsomt.


Og når jeg nærmet meg Oslo snødde det kjerringer, og sikten var rett og slett elendig innimellom og vinduspusserne gikk for fullt. Og båten så ikke ut i det hele tatt, den var brunsort fra radaren og ned. Men de skulle spyle over den der nede. 

Søndag 4 November 2012. Pinnekjøtt


Da er pinnekjøttet fra et fjorårslam sikret til nyttårsaften, saltet, røkt og hengt opp til tørk. Dette er snadder og meget god kvalitet i forhold til det man får tak i butikken.

Lørdag 3 November 2012. Hjorte jakta ferdig

 Det tok ikke lang tid i år før alle 8 hjortene lå der. Meget effektivt jakt, når jeg skaut en hjort fra bua så tok jeg ATV`n og hentet dyret. Et snitt så var vommsekken ute, så inn i bua igjen, det tok 17 min. Så var det bare å vente på neste. Men det måtte være rett alder på dyret.

To av de gevirene her er mine. Dette har vært en travel høst, jobb, jakt, møter, og litt sykdom har gått i et. Og så kort tid har jeg vel aldri brukt på hjorte jakta noen sinne, selv om jeg har flere korte turer i år. 

Masse plommetre er der av flere typer, gode er de også.

Vakre Stryn er det noe som heter, og det er sikkert at det er når været er på sitt beste. Men slik er det jo mange steder når værguden slår til. Åtte hjorter, ja på så få jaktdager og er alene, fikk en av lokaljeger til å si. Det var da voldsomt da, er du ferdig alt, faen og du skyter da. Har nå satt ny pers på vekta på bukken nå, den største veide hele 140 kg. Nå får jeg prøve meg på noen rådyr.