Onsdag 30 November 2011. Pelsberedning.



Det går i pelsbredning stort sett hele dagen lang, begynte kl 03.30 i dag, måtte bare opp for å få i meg noe mat. Det går stort sett i dyr fra Afrika, men også hjort og elg. De mindre artene har jeg hjelp til av en god kollega fra Oslo og Hønefoss. Så jeg ligger nesten i rute til jul. men har tre hjorter gående i Stryn også, som jeg skulle ha hentet, om det hadde vært så lett :)

Mandag 28 November 2010




Ny mob iPhone, 4S. Nå kommer jeg til å plage ungene, kjerring og Euronics fremover. He he! :))

Tirsdag 22 November. Kurs


Da er to veldig lange kursdager over i Oslo. Grytidlig opp for å rekke toget da kurset begynte og sluttet i verste rushtiden på døgnet. Fy flate! Jeg er så lykklig for å slippe denne pendlingen, er utrolig sliten og drit lei mylderet av folk. En enorm mauertue minner dette meg om med masse støy fra både maur og biler i alle størrelser. Det bygges i alle kroker og kriker rundt hele sentrum, og andre steder i Oslo. Og jeg er kjent i byn, har tross alt bodd i Oslo i 7 år. Men det er ørten år siden da, selv om jeg vet hvor jeg er så såg det ikke slik ut da. Masse gamle store bygninger er borte og erstattet med moderne nye høye bygg og gater er flyttet. Ja ja, det er vel også et tegn på at man begynner å bli eldre. He he.

Fredag 18 November 2011. Bare en medisterkake


Kona står og steiker medisterkaker til jul og smaksprøve er ikke lett å få. Men så måtte hun ut av kjøkkenet litt, og jeg fikk beskjed at jeg kunne steike meg en medisterkake. Og det gjorde jeg, nam!

Onsdag 16 November 2011. Bryter av hjortejakta


Det ble tidlig slutt på jakta i natt, tåka er så tykk at man rett og slett ikke ser en drit. Så jeg reiser nedover torsdags morgen, har masse annet jeg må gjøre. Men jeg mangler tre hjort og det er litt for mye, så jeg får prøve meg noen få dager i begynnelsen av desember.

Tirsdag 15 November 2011. Møkkavær


Det er strålende vær oppe, men det rører seg ikke i lavlandet. Tåka vil ikke flytte på seg i det hele tatt, men prøver å jakte for det. Det er ikke stort å se men forje natt kom det et ungdyr nesten inn i bua mi. Og jeg skal ha to ungdyr, så jeg tok ut rifla og la ann for å skyte, så kom det en bil. Jeg venter til den har passert, sier jeg til meg selv.Tror du ikke denne jævla føreren stopper helt og lyser på hjorten. Han måtte da for F... se at ATV`n stod ved bua og da måtte han / de skjønne at det sitter jeger i bua ! Og selvfølgelig la dyret på sprang. Dette er ren faenskap, men får prøve igjen i natt !

Fredag 11 November 2011. Fint i høyden




Det er fint vær i høyden, det øverste bildet er oppe hos Rune Vonheim og tamduene hans i flukt. Han har vel sikkert 100 av de. Bilde to er mot der jeg jakter, og siste bilde er på vei ned i den jævla grauten av tåke. Bildene er tatt kl 16.30

Fredag 11 November 2011. I tåkeheimen


Dette tredet står rett bakom hytta jeg bor i, og det er ikke stort du ser av den. Tåka ligge tykk som graut, og vinden står helt stille. Og når kvelden kommer blir det drit mørkt. Kjedelig.

Torsdag 10 November 2011. Skodde




Ja så kom skodda sigene inn fra havet i dag, men jeg håpet at den skulle forsvinne innen kvelden kom. Vetrinæren har vert og sjekket den bukken jeg skaut først som jeg trodde var ungdyr. Han tok vekk den ene ribba og friskmeldte resten. Jeg fikk tilbud fra valdlederen om å beholde bukken som kalv på min kvote, var ikke sen om å svare ja til det. Da er vel det norges største hjortekalv. Nå i kveld  er tåka så tykk at jeg ikke ser bilen min her ute, men jeg vet den er der på ca 6 meter fra meg. Men når tåka er så tykk blir det bekkmørkt, og jakt i slikt vær er ikke tilatt. Så det blir frikveld i kveld, og til lørdagen er jeg bedt bort på mat og noe attåt.

Torsdag 10 November 2011. Dette var en bra bukk





Bukken jeg skaut i går var skrapdyr etter min mening, og det synet hadde bygdefolket også. Men det er valdlederen som tar slike avgjørelser og det skal mye til. Den skralle bukken, viste seg under slakting, at den var blitt påkjørt i fjor en gang, på den ene siden hadde den brukket alle ribbein men dette var grodd. Videre hadde denne hjort merklige farger på lunger og andre organer og var tydelig ikke som den burde være. Det er helt ufattlig, mener alle med meg, at denne har greid seg gjennom vinteren som var. Den må jo ha hatt store pusteproblemer, og har i tillegg fått i seg minimalt med mat. Nok om det, vetrinæren kommer i morgen få å ta prøver av den og jeg fikk beskjed om å avvente utfallet til da. Men så ringer valdlederen og sier at jeg bare kan skyte ny bukk, uansett utfallet fra vetrinæren, da dette betegnes som skrapdyr. Så det ordner seg for snille gutter, klart jeg var glad for det. Men normalt måtte man ta dette dyret som voksen, men dette skulle valdlederen ta seg av.
Tusen takk valdlederen  Magne Garlid for det.
 Det var enda lysere i natt enn i går, men det er full måne i kveld, selv om jeg ikke så noe forskjell på det. Jeg studerte terrenget i kikerten og fant ut at nå trekker jeg ned gardinene og får meg litt mat, men laget en liten luke i gardinene slik at jeg kunne myse igjennom. Og det var bra at jeg gjorde, hadde ikke fått stappet mat i kjeften før det kom et stort dyr, på ca 100m . Tok kikkerten og så med det samme at dette var en stor bukk, lukket gardinen litt mer opp og fikk ut rifla og pang sa det. Hjorten datt rett ned og da får man en meget god følelse, det er fælt om den setter på sprang. Noen gjør det selv med meger godt plaserte skudd, men da kan man ikke skyte på et nytt dyr. Jeg har ved flere anledninger tatt opptil tre dyr i slengen. Men du er avhengig av lydemper ,så du ikke får et flammhav fra pipa, så du ser at dyret detter rett ned. Tok ATV`n, ut med vinsjen og rundt halsen på dyret og dro det ned til bua. Satte på led lys og vommet dyret, hoppet inn i bua igjen for å jakte videre. Men det skjedde ikke mer, hentet hengeren, ned med lemmen og ut med sklilemmen og dro hjorten rett inn på hengeren. Lett når man har alt utstyr i orden.

Onsdag 9 November 2011. Ny "flott" bukk skutt i natt



Skyfritt vær med så å si fullmåne lå alt til rette får en fin og velykket natt, det eneste som er negativt med slik klar himmel er at hjorten blir ekstra sky. Og det kom omsider en hjort og jeg studerer den nøye, jeg trodde det først var et ungdyr hinn ( hunn dyr ) men så fikk jeg se at det var to små spisser som stakk opp i skallen på den, altså en spissbukk, og jeg skal ha to ungdyr, så det varte ikke lenge før det smalt. Jeg hadde igjen på kvoten en voksen bukk, ei hinn, en kalv og to ungdyr. Men når jeg kom bort til dette ungdyret så hadde den faen meg to 5 cm tagger fremover også, det betyr voksen bukk. Det er den skralleste bukken jeg noensinne har skutt, og jeg har nå pasert 100 hjort. Jeg var 100% sikker på at dette var et ungdyr, men alle tar feil før eller senere. Men bittert er det, for bare to timer etter så kom den store bukken. I alle fall en av de, men slik er bare jakta. Man kan ikke få i poser og sekk, jeg har tross alt en veldig bra statistikk ellers innen hjortejakt. Mener jeg da, og har ikke til dags dato trengt ettersøk selv om det har vært nære på. Men har greid å fått til et skudd ekstra, selv om dette går veldig fort og i tillegg på natta. Har kun skutt 3 feilskytinger på de 22 årene jeg har jaktet hjort, og jeg har 20 års jubileum her i Stryn i år. Feilskutte dyr greier vi som regel å gi til de valdene som trenger et slikt dyr på kvoten da det er rette avskytning her. Tidlig i jakta er det som regel ikke et stort problem, men når jakta nærmer seg slutt da har du et problem. Det fatale bildet av bukken kommer senere, men må bare ta det som en MANN. Hjort er hjort og elg er elg, og jeg har skutt rådyr som har større gevir enn denne hjortebukken, kan ikke annet enn å smile heller. Voksen bukk, SKRAPDYR, vekt tja ca 50 kg. Men har da fått et flott bilde av månen som steg opp i går kveld :-)

Fredag 4 November 2011. Haugesund og Espevær



Da tar jeg helga og tar et fly til Haugesund, så videre til Espevær, der det blir dobbelt 40 års kallas i morgen. Må vel benytte anledningen til å ta meg en pub til pub runde også, he he. Kommer hjem på søndagskvelden og da bærer det rett til Stryn på hjortejakt. God helg til alle, det blir en pc-fri helg for meg :))

Fredag 4 November 2011. Snøfreser


Da er en ny Honda HSS 970 TS på plass før vinteren. Så nå kan bare snøen komme, og slitet blir ikke slit lenger. Her er det bare å bruke hendler og joystick, og frese i vei. Bredden er det heller ikke noe å klage på. Og den står trygt plassert inne :-)

Torsdag 3 November 2011. Svela Marina


Da er båten fraktet ned til Svela Marina i Fredrikstad. Der ble den satt inn så den holder varmen i vinter. Båten skal også innom verkstedet der for å utbedres, ny Eber D4 varme med egen tank ute, ny Coast Key, tank til wc, og noe elektrisk som skal bygges om og litt småtteri.

Tirsdag 1 November 2011. Hånda snøfreser


Honda HS 622 TS med el start brøyter 55 cm, freseren er flere år gammel. Full hovedsørvice i fjord, med nye simringer og nytt battert. Trofast og går som en klokke, selges kr 9000.- SOLGT etter 10 min