Fredag 29 April 2011. Trolling Master Bornholm fra land




Da er atter en dag gått og TMB ble avlyst i dag også, og bølgene var verre i dag en i går. Men i steden for å deppe tok vi en biltur til Rønne for å fiske etter ørret fra land. Jeg hadde på en i 15/ 20 sekunder, og det var det hele der. Så tok vi en tur til Hammershavn og prøvde der uten hell men fikk med meg en nydlig solnedgang. Tar masse bilder hver dag, i dag har jeg tatt 96 bilder, legger det inn på pc`n. Jeg beholder de fineste og resten går i søpla.

Torsdag 28 April 2011. Trolling Master Bornholm avlyst


Trolling Master Bornholm ble avlyst i dag på grunn av for stor sjø, tøøøøft var det i går syntes jeg. Men ledelsen i TV 2 Bornholm ( TMB ) mener det ikke er forsvarlig i det hele tatt, og det er vel de minste båtene de tenker mest på. Selv med min båt på 6,5 er i minste lget, ja de i TMB ville ikke ha dratt ut med båt på den størelsen da det er veldig mange båter på 21/22 fot.

Onsdag 27 April 2011. Første dag av TMB






Det første jeg gjorde var å kontakte en mekanikker på båtmotor som ordnet motoren. Så da såg alt lysere ut, og humøret lettet helt. Og første dag av Trolling Master Bornholm er nå over, og det var fare for at det ikke ble fiske i dag. Vinden var på nærmere 10 sekundmeter, og bølger opp i mot 2 til 3 meter på det verste. Dette syntes jeg bare var helt rått, jeg er jo ikke så vandt til å fiske i slike bølger. Fikk et lite utras tidlig men den ville ikke bli med lenger, og så fikk vi en på 61 cm ( undermål ) som jeg slapp ut igjen litt for fort. På konken er det 62 cm men minstemålet for å ta opp fisk er 60 cm. Den kunne vi jo hatt til middag en dag,men men. Det var mange som fikk fisk i dag og den største veide 13,06 kg . Men selv uten fisk var dette er en meget fin dag der alt fungerte som det skulle, den store fisken kommer i morgen om været tilater det. Det er meldt opp til 12 sekundermeter, men vi håper det løyer av.

Onsdag 27 April 2011. Fiasko

Har drevet med Coast Key`n i dag tidlig, hadde tenkt og ta vekk hele driten. Så jeg skrudde opp nøkkelhuset og veggen bak, men det var så mye ledninger så det var ikke stort jeg forstod av dette. Da jeg begynte å presse sammen noen kontakter pep det i Coast Key`n og jeg prøvde enheten jeg skal trykke på, og den slo seg på. Prøvde da å starte og det gjorde den, og dette gjorde jeg flere ganger med hell. Pakket da med en gang for å dra ut å fiske, men da ville ikke motoren gå høyere enn 3000 omdreininger. Så jeg fikk ikke mer enn 7 knop fart, tiltet motoren opp for å se om det var noe som hadde festet seg rundt propellen. Men det var det ikke, så vi dro ut i krabbefart men laksen var ikke i bettet i dag. Været var nydelig og havet blankt men i morgen tidlig må jeg prøve å få tak i noen som har litt peilig på motor. Blir forferdelig sliten av å ha så mye problemer hele tiden.

Mandag 25 April 2011. Testfiske på Bornholm




Det vart 6 lakser i dag, en undermål 4 på ca 3,5 og Rune toppet dagens fangst på 8,5 kg. En lærerik dag med Hans Martin som lærermester. Men dagen endte ikke så bra, Coast Key-en streiket i går, så jeg kobblet den ut for manuell start. Dette viste seg at Coast Key`n ikke fungerte, og denne er akkurat byttet ut? Men vi fikk start på motoren etter å ha nullet den ut i dag tidlig, men det gikk ikke i kveld. Vi nullet ut den mange ganger uten hell, så dette må vi få i orden i morgen, om jeg så må leie inn noen som har litt mer greie på dette. Så dagen i morgen starter ikke med fiske, dessverre.

Torsdag 21 April 2011. Klepp




Denne kleppen bestilte jeg for flere mnd siden, men Seeberg fikk den ikke inn før nå og sendte den med ilpakke, som kom på døra neste dag. Den ble testet i Oslofjorden i går og er vanvittig god å holde i, veldig godt grep. Kjenner til flere som glapp håven sin i fjor og de søkk før de rakk å reagere. Da er det godt med en klepp i tilfelle det skulle skje, men de aller største fiskene mener jeg det er bedre å bruke kleppen på, enn å bruke håv.

Onsdag 20 April 2011. Test i Oslofjorden ga 30 kg








Vi har testet båt og utstyr i hele dag, og det var stort sett i orden. Kun noen små ting som skal utbedres med tiden. Matrosene Rune, Hans Martin og jeg fungerte meget godt i lag, så dette lover bra. Vi gleder oss til avreise til Trolling Master Bornholm lørdags kveld kl 19.00

Vi kjører da flere trollingbåter fra ØRTK sammen nedover til Danmark.

Det ble mange fisker i dag, torsk, sei og makrell, og da en torsk på 4,4 kg som den største. Til sammen ca 30 kg sløyet fisk, som hele familien gleder seg til å få til middag.

Tirsdag 19 April 2011. Loddebolt






Jeg skar av en stropp og testet med ligther for se om det smeltet slik det skulle, men nei det gjorde det ikke. Har hatt det samme problemet tidligere og var forbredt på dette, og tok det opp med noen som driver med slikt. Han fortalte at flere typer tau og stropper ikke lar seg smelte med flamme eller varmepistol. Da ble jeg anbefalt denne loddebolten som var meget bra, den har mange typer hoder men de følger ikke med og må bestilles utenom. Det tar bare 6 sekunder før den er klar til bruk, og skal si det fungerte, med solide endestykker som ikke går opp med det første. Det som ligger i en haug her, med stropper, er det som er til overs på båthengeren.

Tirsdag 19 April 2011. Noo vaart eg skremt jaa


I tillegg til jobben prøver jeg å trene på Spenst tre dager i uka, og har kjøpt meg ny sykkel for å sykle turer minst to ganger per uke. Og dette er ikke første sykkelturen, men kunne fort ha blitt den siste. Jeg oppfattet ikke hva som skjedde med en gang. Begge hjulene bremset opp, eller var det bremsene som hang seg opp?. Pungterte jeg på begge dekka? Så skjedde det, varmen fløy fra beina og opp i hode på null time. Jeg datt over rattet men fikk plassert begge beina på bakken og letet febrilsk etter nitroglyserin tabletter. Fant glasset med tablettene men hadde hansker på meg og fikk ikke hansken ut av lomma, og panikken begynte å spre seg men til slutt fikk jeg hivd inn noen nitro og holdt meg godt i sykkelen til det gikk over . Så syklet jeg hjem, og jeg elsker å sykle, også lange turer.

Fredag 15 April 2011. Laks på 20 kg


Michael Thiesen tok i dag en laks på 20 kg og den var hele 122 cm lang skriver TV 2 Bornholm. Les det hele på http://www.tv2bornholm.da/moduler/nyheder/news.asp?id=54101 Laksen ble tatt ved Bakkerne utenfor Bornholm, der de har fisket enormt i det siste. Det ligger ann til et meget godt fiske under Trolling Master Bornholm 2011. For noen dager siden tok 29 båter hele 200 laks på en dag. Dette kan bli tidenes laksefiske på mange mange år.

Onsdag 13 April 2011. Grisejobb







Det er mye rart folk bestiller, denne griseskallen skal henge på en pub på vestlandet der de har en årlig tysk grisefest. Purka hentet jeg selv tur/retur ca 90 mil. Dette var en stor grisejobb bokstavlig talt, og jobben ble svindyr. Neste litt merklige jobb er gamla på en elgku.

Tirsdag 12 April 2011.Hente båten fra Skreia?


De fleste har hentet sine trollingbåter på Skreia, men det er noen igjen. Til dere som ikke har hentet båten : dere kan ringe Marianne, som bor der, på tlf. 47326339. Og skulle det ikke passe for henne kan dere ringe meg på tlf. 41312609, for avtale.

Mandag 11 April 2011. Reservedekk





Da har stativet til reservedekket, som jeg har tegnet, kommet. Det er søskenbarnet mitt Glenn som lager alt til meg, etter mine tegninger. Men galvanisering har blitt et problem, de tar ikke inn små ordre og gjør de det er de drit dyre. Jeg fikk det til, men det ble noe kjøring ja.

Søndag 10 April 2011. Gulloksen


Her er elgoksen med Gullkrona skutt ved rv 22 mot Fetsund. Jegeren som skulle ut hadde ikke tid og spør sin svigersønn Bjørnar Finnbråten om han kunne stille opp på jakta den dagen. Noe han kunne og vil heller aldri angre på det. Dette er den aller første elgen Bjørnar har skutt, men han er ikke gamle gutten heller. Og slik jeg forstår det er det nok ikke mulig å bli gjestejeger i det laget lenger. Ha ha

Lørdag 9 April 2011. Pokal og diplom


Jeg var ikke på pudnings lista hverken på ørret eller laks i fjor, men toppet lista på hjortegeviret i Stryn i 2010. Og der felles det enormt med hjort, også av de store. Så det var gøy og på tide, etter å ha jaktet hjort i 22 år og de siste 19 åra i Stryn. Jeg har skutt hjort som har hatt større gevir, men da har det vert en annen som har skutt hjort med enda større gevir. Har ikke statistikken foran meg men nærmer meg nå skutte 60 hjort.

Fredag 8 April 2011. Viken II



Da er maskinene på plass på Viken II igjen for å utbedre og jobbe videre på prosjektet. Det mangler mye vann i Mjøsa, men det er jo en stund til 1 mai også. Det blir bare bedre og bedre der oppe, og vi har nå skaffet oss en campingvogn som vi sette der. Enda et prosjekt, må jo ha platting o.s.v. .. ..

Torsdag 7 April 2011. Hentet båten




Da har jeg fått hentet båten hjem så da begynner den store vårpussen. Jeg har så vidt begynt på en hylle i taket på babor side, men den er ikke første pri nå det er mye annet å ta tak i. Har tatt det rolig siste uka da det vart påvist et mindre blødene magesår, men har selvfølgelig ruslet litt.

Fredag 1 April 2011. Båtbatteri


I går fikk jeg batteriene jeg hadde bestilt. Haze Marine Gel 110, frostsikere er de og tåler opp til 100 utladninger. Batterier som varer i mange år men andra ord. Takker så mye til Hans Martin som skaffet meg disse.