Søndag 16 Februar. Elgavstøpning.

 



Ja da er elgen flådd, å i og med det at hode og kropp har en spesiell størrelse blir den avstøpt. Med en gips støttekappe ytterst, og skrotten deles først på langs og deretter i 5 deler og avstøpes. Slik kommer skinnet til å passe forma 100 %

Søndag 16 Februar 2014. Bade ute!


 
 
Fredag hadde vi  besøk av Inge Nilsen og kona Bjørg , og vi storkoste oss både inne og ute til langt på natt ! Takk for besøket :)
  

Torsdag 13 Januar 2014. Piggokse til utstopping ;)



Da har jeg fått tak i en elg. en liten piggokse. som ble påkjørt i Nannestad i går kveld. Viltnemda jaktet på dette dyret til kl 02.00 i natt, og fortsatte etter at det vart lyst i dag. Det ene beinet hang og slang, og fikk tak i den i dag. Piggoksen er ikke stor, men det er jo slike dyr ulven peiler ut først. Så nå er hele elgen hjemme hos meg, begynner å ta avstøpning av hodet først utvendig og... deretter deles kroppen opp i flere deler for å ta avstøpning av hver enkelt del.
Jeg fikk tak i flere ravner fra Rena også, så nå er alle dyrene skaffet. Så det blir mer en nok å henge fingrene i utover. Det er jo masse som skal lages for vanlige kunder også Tusen takk til Nannestad viltnemd som stilte med traktor, snøskuter, og flere mann slik at ikke skinnet skulle bli ødelagt !!!    Retter en stor takk til viltnemdene i Ullensaker, Eidsvoll, Flå, og Nord - Odal som har vert på utkikk etter elg som ikke er for ødelagt.

Fredag 7 Februar 2014. Det nye Rovviltsenteret på Flå.



Da har det kommet inn to bjørner, to jerver, en gaupe fra NINA, direktoratet for naturforvaltning, og to ulver, og to gauper fra dyreparken i Kristiansand. Alt skal til det nye Rovviltsenteret i Flå, det skal også stoppes ut en hel elg, lage bjørnehi, ravn, reinsdyrkadaver, o.s.v så det blir mye å henge fingerende i fremover.