Mandag 27 Mai 2013. Østre Toten.

 
 
Og flommen er på veg ned, deilig. :)

Mandag 27 Mai 2013. Visdomsord

Det vil alltid være noen som vet noe, eller alt, om noe eller noen - som noen andre gjerne vil vite noe eller alt om, for blant annet å kunne bruke denne kunnskap til å ødelegge noe, eller alt, for noen... Husk det

Lørdag 25 Mai 2013. Vegen er åpnet igjen.



Slik så det ut da jeg reiste fra campen i dag, så reiser jeg opp i morgen kveld eller mandags morgen. Veien fra Skreia til Minnesund er åpnet, så nå slipper man å kjøre rundt åsen eller Lygna

Lørdag 25 Mai 2013. Flommen i Mjøsa








Det er ingen fare ennå, men det skal stige i flere dager til. Men det stiger saktere nå, så jeg reiser hjem og drar opp igjen på mandag.

Fredag 24 Mai 2013. Mjøsa stiger i rekordfart.




Mjøsa stiger i rekordfart, og det jobbes på spreng. Viken II har vil at de som har båter der tar de opp. Det blir nå laget sandvoller med presenning rundt å sandsekker på toppen. Det vil antageligvis stige ca 20 cm høyere enn i 2011, og restauranten vil stå under vann. Så festen og åpningen i morgen er avlyst. Kommer med mere oppdatering i kveld.

Torsdag 23 Mai 20113. Flommen i Mjøsa


Ikke så ille enda, det er 98 cm fra vannet til toppen av gulvet på restauranten Viken II i kveld. Det skal bli betydelig mindre regn de tre første dagene, men det skal visstnok ikke hjelpe. Det er så mye som skal ned fra fjellet så det skal bli verre ne i 2011. Da stod vannet 10 cm opp til bakkenivå på campen, og da må jeg bare bestille kran. Tar nytt mål fra Viken II i morgen

Søndag 19 Mai 2013. Viken II


Da har vi fått satt på plass sittegruppa inni paviljongen, så da skulle det være plass nok både her og der. Videre kan jeg opplyse om at de som har campingvogn på Viken II får nå båtplass til halv pris, og det er bra :)

Torsdag 16 Mai 2013. Stengt

 

Ja ja, hvor lenge skal dette skiltet stå der tro? Dette  står ved rundkjøringen på Minnesund. Passer veldig dårlig gjør det også. Skulle ha vært på Viken II med en mega full henger, men ikke med Land Cruiseren. Den har ac pumpa gått føyken på, og clutchen til den har også tatt kvelden, og det kostet mer en flesk for å si det slik. Og som ikke det var nok så gikk dynamoen føyka i dag, er det mulig??? :(((

Onsdag 15 Mai 2012. FV 33 til Toten er stengt.

 



 


 
 
Da er vegen til Viken II stengt igjen på ubestemt tid, sist i vinter var vegen stengt i en hel uke.
Toten Blad skriver i dag, følgende.

Stoppet kjøringen: Her blir alle lastebilene som skulle være med og kjøre vekk masse fra deponiet i Engedalen stanset på fv 33 i Totenvika. Ingen får slippe inn i området for øyeblikket, og det er åpenbart at Statens vegvesen mener det er svært rasfarlig på stedet nå. (Foto: John Knut Bakken).
Lager motfylling: Vegvesenet har nå begynt arbeidet med å lage en såkalt "motfylling" mot vannet som presser fv 33 utover mot Mjøsa. I massedeponiet i Engedalen i Totenvika blir det nå gjort flere tiltak som skal bremse opp utglidningen av vegen. Det kjøres fortsatt ut masse av deponiet, og i løpet av dagen er det blitt hogd langs stranda på nedsida av vegen. – Vi har vurdert at vi skal legge en m...otfylling der. Den blir ikke stor, for det er såpass dårlige grunnforhold der, sier Anne Brit Moen i vegvesenet. Bevegelsen i veglegemet har avtatt noe, men vegen beveger seg fortsatt med i underkant av en cm i timen. Åpning for trafikk på vegen vil først bli vurdert etter pinse. - Det er såpass mye skader på vegen at det er en del arbeid å gjøre. Vi kommer ikke til å sette på trafikk før det er helt trygt, sier Moen. Hun er ikke ikke glad for de store nedbørsmengdene som er meldt i kveld og natt. – Det er vi ikke helt fornøyd med, men det er ikke noe som vil være avgjørende for situasjonen, sier hun. Vegvesenet har gravd grøfter for å lede vekk overflatevann i påvente av nedbøren. (Foto: John Knut Bakken).

Mandag 13 Mai 2013. Mausund.



For min del vart det ikke det helt store fiske på Mausund i år, men det skyldes ikke fiskeutstyret for å si det slik. Den største ble en lange på 7.3 kg. Men her er to av de jeg havnet på båt med, Hilde Skiffard med en lange på over 22 kg og Tohmas Tofte med en kveite på rundt 24 kg. Flått tur og veldig heldige med været, og ble kjent med masse hyggelige mennesker. Takker så mye til alle :)

Onsdag 8 Mai 2013. Havfisketur til Mausund.


Da bærer det til Mausund med Oslo Havfiske Klubb i natt, med storfiskeren Inge Nilsen.
Det er lange vi er ute etter denne gangen, men det vandrer også stor kveite og annet der.
Regner med at dette blir knall tur, om værgudene er med oss.

Tirsdag 7 Mai 2013. Paviljong.


Det har gått i hundre i hele dag, to mann så å si uten pause. Det skulle ikke ta mer enn ca tre timer å sette dette opp, men med så mye skruer og forboring tok dette tid. Får håpe denne paviljongen lever opp til sitt rykte, den kan stå ute hele året og skal tåle 30 cm med bløt snø. Det som er sikkert, den blir ikke demontert ned igjen. Får heller passe på at det ikke blir for mye snø. 

Mandag 6 Mai 2013. Krok løser


Da har jeg hentet to av disse krok løserne på ca 40 cm lange. Arkitekten bak disse er Inge Nilsen. Han har en del år på baken når det gjelder havfiske for å si det mildt, og mener dette er verktøyet man trenger på de store fiskene som lange, kveite, osv. Når kroken sitter langt nedi kjeften på fisken og tengene blir for korte. Med denne kan man dra og dytte ut kroken uten problemer. Fin til den store gjedda, vill jeg tro.

Søndag 5 Mai 2013. Fy fanden for et møkka arbeid

 
 
 

Fy fanden for et møkka arbeid, kappet opp nærmere 300 stk med smått og stort av lengder. Bare til det korte rekkverket på campen, og her er det bare 6 av bordene på bildet. Har ca en dags arbeid igjen så er alt grunnet, da er det bare to maling strøk som står igjen. Og dette arbeide er så sundt for rygg og nakke, bare å komme :) Finner senga tidlig i kveld.

Lørdag 4 Mai 2013. Sverige vant TMB 2013.

Dag 4
Gratulerer til Sverige og så mye til PM Fishing som vant landskampen i Trolling Master Bornholm 2013. PM Fishing hadde også konkurransens største laks på 19.28 kg. Sverige vant med 4637 poeng, og deretter kom Danmark med sine 4368 poeng.
Bornholmeren Frederik Juul Ipsen veide inn dagens største laks på 14.38 kg.

 
Under dette årets konkurranse av Trolling Master Bornholm ble det tatt hele 1412 laks.  Logg deg direkte inn på http://www.tv2bornholm.dk/trolling for å se alle sluttresultatene av TMB.

Fredag 3 Mai 2013.TMB. Laks på 19.280 kg

Dag 3
Følg med videre på Trolling Master Bornholm 2013. Det ble tatt 443 lakser i dag, og ny lederlaks på hele 19.280 kg. Og den ble tatt av svenske Richard Nielsen som ble dagens vinner. Været og fiske så langt er meget bra. Logg deg direkte inn på http://www.tv2bornholm.dk/trolling for å se alle resultater og annen info om TMB.

Torsdag 2 Mai 2013. Trolling Master Bornholm 2013

DAG 2

Følg med videre på Trolling Master Bornholm 2013. Dagens vinner er svenske Ove Johansson som veide inn den største laksen i dag på 15.690 kg. Været er knall og fiske så langt er meget bra. Logg deg rett inn på http://www.tv2bornholm.dk/trolling utenom andre veier og få alle resultater der.


Torsdag 2 Mai 20013. Trolling Master Bornholm 2013

 
DAG1
 
Følg med på Trolling Master Bornholm 2013. Det er 7 land som stiller i år, og danske Jonny Gram veide inn en laks på hele 18.890 kg. Logg deg inn på denne siden så finner du resultatliste og alt annet du trenger å vite om konkurransen. : http://www.tv2bornholm.dk/trolling 
 
 
 
Danske Jonny Gram med sin fine laks på 18.890 kg.


Onsdag 1 Mai 2013.På campen



Helt topp med 70 cm overbygg over inngangsdøra, og tenkte det ser penest ut med likt utspring på hver side. Men tenkte ikke da på at taket på paviljongen skulle butte i taket på spikerteltet. Så det var bare å ta en telefon til Mestercamp og be om å få taket kortet inn. Hadde spart en del kr på å kun betalt for 20 cm får å si det slik. He he.