Fredag 23 Mars 2012. Giant Jigger


I dag kom det 2 stk Kinetic Giant Jighead Pink UV og en Blue, begge på 25 cm og 450 g. Dette blir snadder for kveita. Jeg har lenge prøvd å få tak i Pink UV, men har fått beskjed om at den ikke finnes da de gikk ut for flere år siden. Men jeg kom over den i Sverige, og kveiteguider påstår at denne Pink UV er suveren. Men som en god venn sa, er det nok like viktig om ikke enda viktigere, at bevegelsene på jiggen er korrekte, det er ikke bare fargen som teller. Og en god slump flaks må en vel også ha :)

Søndag 11 Mars 2012. Jigghoder


Disse store jigghodene som veier 450g kan man tre en pale / småsei på 23cm til 35 cm inn på jiggen. Dette skal vistnok være helt rått for både kveite og annet av det større slaget.

Lordag 10 Mars 2012. Kveitejigger.


Så kom det noen flere jigger i posten til kveita, så nå mangler jeg kun skjelett og pink. Pink greide jeg å spore opp i utlandet, og den er bestilt. Men det står alle veier at den ikke finnes mer, og det er svaret jeg får alle steder der jeg har prøvd.

Fredag 9 Mars 2012. Vakthold


I går tok spurvehauken en nøtteskrike på brettet i hagen, og når kona skulle gå ut i dag satt det en spurvehauk bare en halv meter fra utgangsdøra. Den var tydlig forvirret da den fløy en meter og satte seg på atv`n og bare så på henne. Så lettet det en småfugl ved føttene hennes og fløy videre og hauken etter. Det var en gammel spurvehauk han sier Elin, og forteller meg alt dette når jeg kommer hjem. Og på vei inn på kjøkkenet sier hun at det sitter en gammel spurvehauk hun ved brettet i hagen, jeg suger tak i kameraet og fyrer av noen bildet gjennom kjøkkenvinduet. Men denne hauken satt vakt der i nesten en hel time, som regel kommer den i hundre og fordufter kort tid etter.

Torsdag 8 Mars 2012. Caracal


Det er rett og slett veldig artig å lage en Caracal, særlig når man bereder og tynnskjærer skinnet selv og lager alt fra bunnen av. Caracalen er et stilig kattedyr som kommer fra Afrika. Afrikanske dyr er i det hele tatt er både tidkrevende og spennende å lage, og jeg har en del av de nå.