Torsdag 29 Septmber 2011. Mosetørking


 Har hentet mose som vi har renset, og her står den til tørk. Og når den er torr skal den dyppes i beredning slik at mosen alltid forblir myk. Da er mosen klar til neste store jobb som egentlig skulle ha begynt neste uke. Men må utsettes noe.

Torsdan 29 September 2011. Fra rådyrjakt til legevakta


Tor Arne og jeg tok oss en tur på rådyrjakt onsdags ettermidag, og det gikk veldig fint. Tor Arne skaut seg et fint ungdyr, og far var stolt. Så skulle vi flå dyret hjemme og far kom med gode tips, og skal vise i tilegg hvordan dette gjøres. Men det er ikke slik det gjøres, kniven glapp og jeg stikker den rett inni venstrehånda. Og kuttet var veldig dypt, og det bar rett til legevakta. Måtte sy noen sting, fikk bedøvelse men det var drit vondt fordet. Stivkrampesprøyte til slutt, så det ble en lang kveld.

Tirsdag 27 September 2011. V-Plugg TK 002


Da har V-Pluggen TK 002 kommet i et eksemplar. Alle wobblere blir registrert med bilder, fargekoder osv i tilfelle jeg lakkerer en som fisken mener det er vært å sette tenna i.

Mandag 26 Septrember 2011.Tomic TK 001


Da har produksjonen startet, dette her er Tomic TK 001 :) Nei da! Men jeg har da fått somlet meg til å omlakket en Tomic, som jeg har vunnet. Kommer til å somle litt mer i tiden fremover, dette var bare gøy. Men det gjenstår å se om fisken vil bite.

Lørdag 24 September 2011. Havørn


Havørn FV 401214. Det er ikke vanlig å få inn en fullvoksen havørn, men denne satt på en fjellhylle rett utenfor en tunell i full storm på E6 i Nordland. Ørnen satt der i ly av stormen, men da det kom brasende vogntog /trailer  ut av tunellen lettet ørna, men ble slått ned av vinden. Ørna kom med et vindkast inn i frontruten på traileren og føk bakover og landet mellom bilen og henger på vogntoget.Og ble deretter kjørte så over av hengeren. Jeg fikk den inn til utstopping og ved første øyekast så den fin ut, men den var jo fryst. Under opptining så den bare verre og verre ut, hjertet og innvoller lå under venstre ving. Men for å gjøre en lang historie kort: så skulle den ikke blitt laget, den var egentlig rett og slett vrak. Skinnet hadde sprukket så mange steder,både her og der, så jeg måtte sy det flere ganger før det stemte. Kraniet var totalt knust, og jeg måtte gipse hoder for deretter å ta avstøping av det osv, osv. Jeg tok den prisen som det står i prislisten, selv om det der står et forbehold: om det ikke er store skader som må repareres. Men kunden vert selvfølglig meget fornøyd,og da blir jeg  også fornøyd :)

Onsdag 21 September 2011. Henger





Da er gamle Gaupenhengeren restaurert, understellet er grunnet og tektylbehandlet. Og ny bunnplate som er tjæret på alle kanter. Tjæren må smelte og holder ca 200 grader så man må holde hodet kaldt, og bruke hansker. Har frest inn og hellt på flytende varm tjære til 8 stk festebeslag, ble ikke av det peneste rundt dem. Men det er heller ikke noe vann som trenger inn der. Ny kulekobling, sikkerhetsvaier og nesehjul med luft. Nye lagere, bremsebånd, bremsevaiere, kontakt, pærer, hengeren er nesten bedre en ny, og delene kom på ca 3000.- Tusen takk til Øyvind som skaffet alle delene for engros pris og satte av en dag til å hjelpe meg, så nå er den klar til hjortejakta.

Mandag 5 September 2011. Regn og atter regn

Nå er jeg så drit lei dette jævlige regneværet at jeg kan spy. Det har stort sett vært flom i Mjøsa i hele år, nå i helga måtte alle ta opp trollingbåtene sine. Og regnet som kommer er ikke vanlig regn heller, det bøtter ned så jevlig at man knapt kan se foran seg. Vegene raser ut eller igjen både her og der, NSB står stille i Hedmarken. Når skal dette ta slutt ?. Nå skulle vi få billig strøm fordi det hadde regnet så mye og alle magasiner var fulle. Nei da! Nå skal strømmen gå opp fordi etterspørselen fra utlandet er så stor. Jævlige haier.