Søndag 24 Juli 2011. Lyn og torden





Jeg hadde lagt meg og sov lett, men brydde meg ikke stort da tordnet det var et stykke unna. Men så skvatt jeg opp i en fei, rommrt vart så lyst som dagen og når smellet kom på samme tid ristet faen meg hele huset. Jeg har sittet opp litt nå, men gjør det litt til så jeg får tatt noen fine bilder

Søndag 17 Juli 2011. Storørret



Dette var drit gøy Inge. Gratulerer så mye til Team Prostata, ørreten var 88cm og 8,37 kg. Med matros Arne Skarpodde som var håvmester. Den blir hard og slå for mange tenker jeg. Gratulerer så mye til dere begge.

Torsdag 14 Juli 2011. Vandrepokal ?




Mye rart som blir levert inn til utstopping, men artig også. Ja dere ser rett, dette er gamla på en elgku. Den skal være vanderpokal i et elgejaktlag, der vistnok er en jeger som stort sett bare skyter elgku. Når jeg fikk dette spørsmålet over tlf trodde jeg dette var fleip, men når han dukket opp med den, stakk det en jævel i meg. Jeg skrev den inn, spurte om den skulle ha stramme eller hovne lepper? Han greide nesten ikke å svare, jeg forsatte : skal det være liten eller stor klitoris? Da var fyren meget rød i ansiktet, og jeg hadde håpet at jeg greide å fullføre videre med : Skal den være i bruk, må jeg støype latexinngang? Men da knakk jeg sammen i latter og sa at det hele var spøk. Den skal se vanlig ut, svarer han, men lo godt.

Onssdag 13 Juli 2011. Alu Teltet



Alu teltet fra Mestercamp blir produsert i Rjukan, vegger med plassering av vinduer og dører er ferdig. Platene er det et dansk firma som lager, men fabrikken som lager disse platene ligger i Tsjekkia. alu telt på opp til 750 er lagervare, men taklengde over det må spesialbestilles. Og de greide å gjøre en feil med de takplatene, så nå må nye plater produseres. Det vil si nærmere to ukers forsinkelse, Har i dag fått kopi av mailer som Mestercamp har fått, en beklagelse fra Danmark til både Mestercamp og til deres kunde. Og jeg som har jobbet og jobbet for å rekke dette, men det er ikke så mye man får gjort med det. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

Tirsdag 12 Juli 2011. Tungt arbeide



Her var det en sti på en og en halv meter uten stein på sidene. Jeg fikk med meg Morten og pelte ut steinene selv, men fikk hjelp til å frakte de frem. Morten hadde gravemaskinen og hjalp meg med de største steinene som sikkert veide opp mot 100 til 130 kg. Resten tok jeg for hånd, og Knapperen var nedom og sa dette ikke var jobben for meg, men jeg er jo sta som F. Det ble en lang arbeidsdag, og i morgen krabber jeg vel og trenger rulator!!

Søndag 10 Juli 2011. Alt ryddet og klart




Da er alt ryddet og klart til teltet kommer, nå må jeg jobbe på verkstedet fremover. Har også en god del å gjøre på lageret, som må gjøres før vinteren. Så jeg blir ikke arbeidsledig med det første. Men tar langhelger på Viken II, og tar med båten opp til uka.

Søndag 10 Juli 2011. Plattingen er ferdig





Da er plattingen ferdig, og alu teltet kommer til uken som kommer. Fikk hjelp av Atle Knapp i går, og gulvsponen ble mye lettere og hanskes med. Så nå mangler det bare noe blekk i kantene, takk for hjelpen Atle.

Fredag 8 Jjuli 2011. Mange flotte ørreter

Båten min har jo vert på verkstedet i flere uker etter Bornholmsturen, og når den ble hentet så kom flommen. Det har ikke blitt noe fisking på meg i det hele tatt, og nå er det platting det går i. Så jeg spurte storfiskeren Kjell Are om han hadde noen ørreter til meg, og han dukker opp med mange flotte ørreter her i går kveld. Jeg elsker fisk, ja kan spise fisk tre til fem dager uken. Det er bare snadder, selv om ikke tilbehøret er av det sunneste. Så TUSEN TAKK Kjell Are ,og skal hilse fra kona å si det samme også, setter meget stor pris på det. Takk takk! (Ps: bilde er lånt av Kjell Are)

Torsdag 7 Juli 2011. Utsettelse.










Upåklagelig utsikt fra plattingen, da vi har fått plass midt på ytterst mot Mjøsa. Da er alu teltet som skulle komme i morgen utsatt til over helga, hviken dag det blir er uvist.
Det begynte å regne kraftig i dag og det er grunnen for utsettelse. Men det blir en av de første dagene, og trolig mandag eller tirsdag. Ellers blir det ikke før ut i august, noe jeg ikke vil. Vi legger på en sløyfe og så deretter vannfast gulvspon, men sponen føles tung når man har sittet på knærne en hel uke. Tok en tur hjem i dag og reiser opp igjen i morgen.

Onsdag 6 Juli 2011. Plattingen kommer seg !




Det jobbes og jobbes, og dagene blir veldig lange. Sakte går det også når man ikke er snekker, men dette ser veldig bra ut. Så tar jeg en telefon til Kløfta for å be om gode råd og om litt hjelp om han kan. Jeg forteller hvordan jeg har gjort dette og han skal ringe meg opp litt senere. Da han hadde en kunde hos seg som var ingeniør som drev med dette og sier at jeg ikke kan legge 2 plater med styroform i mellom 2" 4" fordi 2" 4" tørker inn så mye at styroformen vil sprenge det hele. Fint! det var nettopp det jeg trengte, da må mye av dette opp igjen og alu teltet kommer kansje på fredag. Topp ikke sant, men jeg har gjort det som en annen snekker har sagt jeg skal gjøre dette. Løpegutten venter besøk fra Frankrike så han kan jeg ikke plage mer, så får tiden vise hva som skjer.

Søndag 3 Juli 2011. Platting





Grunnarbeidet har tatt veldig mye tid, men så har jeg / vi vært nøye også. Og takket være den gamle sliteren fra Årnes som har stilt opp hver dag, uten han hadde ikke dette gått. Det er rett og slett vondt å sitte på kne hele dagen, og veldig mye tungt arbeide. Og småsteinen sitter fast i knærne på deg. Når man må flytte samme betong helle 10 / 15 ganger for å finne den rette høyden og det er 60 stk av de så blir man sliten. Men resultatet ser meget bra ut, det er vel ikke mer avvik enn ca 1 til 2 mm.