Mandag 30 Mai 2011. Daiwa sneller for salg


SOLGT.

Søndag 29 Mai 2011. Nye sneller

12 nye Daiwa SG47LCX. Denne Daiwa snella har den høyeste knarren. Jeg stod ute nede ved brakka og sveide litt på en av de i går, det hørtes bra ut. Og når jeg kommer inn og opp spurte min kone om det var den nye snella jeg prøvde. Men jeg trenger ny sene. Er det noen som kan anbefale en bra sene (stor spole) til en vettu pris og hvor den er å få kjøpt?

Lørdag 28 Mai 2011. Bytte stangholdere på riggene




Har spandert på meg to nye Cannon stangholdere til riggene mine. Det gamle systeme virket ikke helt optimalt, fikk ikke skrudd festet til selve riggen godt nok. For det første la stangholderne seg oppå spolen til riggen. For det andre så stod stengene for høyt syntes jeg da, men båten må komme tilbake fra Fredrikstad først.

Torsdag 26 Mai 2011. Byttet prosjekt på gårdsplassen.




Da er båten i Fredrikstad for å gå gjennom alt det eletriske. Og jeg håper den er tilbake innen NM i trollingfiske på Mjøsa neste helg. Har vert på lageret og hentet vogna, får vel begynne og innrede den litt. Har tenkt og få den opp til Viken II på lørdag om ikke det regner helt forjævlig da. Så kommer alt det derre med platting også videre, det gleder jeg meg stort til. Har jo ikke hatt vogn før så jeg får vel ta en runde om natta og studere åssen de andre har gjort det. He he!

Onsdag 25 Mai 2011. Bra start på trollingsesongen



I går så alt mye lysere ut for da hadde jeg service folk her hjemme. Jeg la frem mine problemer som egentlig mange mener er feilbruk, og de tok flere tester. Og det slo glimmerende til: IKKE EN DRIT VIRKET, alle feilen slo til etterhverandre. ingen ting virket som det skulle og et eller annet tapper batteri nr 1. Så nå blir båten fraktet til Fredrikstad i morgen og der blir den i noen dager, ja kanskje også hele neste uke. Da spøker det for NM, orker ikke masse stress.

Tirsdag 24 Mai 2011. Gjennomføring til spylepumpa på dekk

Ja da begynner det endlig å skj no. R D Mekanikk har laget denne gjennomføringen i rustfritt stål men denne har vert på en lang reise ( Norge rundt ) . Posten som skulle levere denne på døra før Bornholmsturen har brukt en månede på det. Men, men nå er den montert. Den gamle som satt der var i plast og knakk på innsiden så fort kulden kom i fjor.

Mandag 23 Mai 2011. Ny pippip på brettet



Det er første gangen jeg ser denne fuglen i virkligheten, nå har den holdt til her i to uker. Kan den hekke her? Både hannen som det er bilde av og hunnen er her. Men den er ikke så sjelden som jeg først trodde. Dette er en kjernebiter og det er ikke mye av dem her i landet og den skal vist nok hekke utover i Oslofjorden og nedover mot øst. Jeg forer fuglene hele året og har veldig mange faste artet som jeg tar bilder av. Fugler og dyr som er her fast er: Skjære og kaie kryr det av men de er ikke velkomne, de bråker, skiter og er veldig glupske. Kjøttmeis, svartmeis, blåmeis, spettmeis, bokfink, grønnfink, pilfink, bjørkfink, gråsisik, grønnsisik, tornriske, dompapp, linerle, gulspurv, rødstrupe, fluesnapper, rødvingetrost, måltrost, svarttrost, gråtrost, flagspett, grønnspett, tyrkerdue, ringdue, stær, nøtteskrike, nøttekråke, 3 ekorn, spurvehauk, dvergfalk. Og arter som er her innimellom er : Hare, rev, 3 rådyr, sidensvans, rødstjert, hønsehauk og spurveugle,

Søndag 22 Mai 2011. Treningstur på sykkel

Ser proft ut, men når økta tar to timer og det er så mye å drasse på, så blir man sliten.

Søndag 22 Mai 2011, 30 000

Da har siden min pasert 30 000 besøk selv med lite fisking i år. I går skulle han som har koblet inn Coast Key`n komme og sette opp dette på nytt. Det var siste beskjed jeg fikk for to dager siden og jeg ringte han, og jeg har også fått mail i fra Coast Key for det hadde vert fint om begge var her samtidlig. Men det lyktes ikke, håper at jeg får det til innen NM om to uker.

Torsdag 19 Mai 2011. Daiwa Saltist

Har kun igjen 3 stk Daiwa Saltist sneller og 4 stk 8 fot Ugly Stick stenger for salg. Fikk beskjed av Ola Reinsby i dag at alle må flytte sine båter fra flytebryggen til sine plasser. Dette fordi det er andre som har disse plassene. De bryggene vi har i dag vil bli ombygd til flytebrygger om et eller to år. Har hentet alle stoler og bord på Skreia i dag.

Onsdag 18 Mai 2011. Kaldrøyke av laks






Første forsøk på kaldrøking av fisk i ombygd varmtvannsbereder. Laksen vart litt for mye saltet ellers virket det nesten som det skulle. Men ikke helt etter planen. Dette må nok teste ut litt før det blir helt perfekt. Har en venn som har lagd samme røykeovn og han er bare helt rå på det, får nok godsnakke litt med han. Så får vi prøve oss frem.

Lørdag 14 Mai 2011




Ja da har vi hentet campingvognen hjem en Dethleffs og den kommer vi til og stortrives i, ser frem til og få den opp til Viken II. Av sneller og stenger jeg har for salg er det kun igjen 4 stk 8 fot stenger og 5 sneller igjen.

Mandag 9 Mai 2011 Stenger og sneller til salgs




9 stk 8 fot Ugly Stik selges for kr 300.- per stk et år gamle. og 1 stk 7 fot Ugly Stik selges for kr 300.- per stk et år gamle. Og 6 stk Daiwa Saltist LW 30 LCHA selges for kr 900.- per stk et år gamle. Tlf 41312609 Tore

Onsdag 4 Mai 2011. Trolling Master Bornholm 2011 er over

















Ja så er Trolling Master Bornholm over for denne gang, og vi hadde sol og fint vær på hele turen.

Vi fikk tre lakser siste dag tilsammen litt over 8 kg, men kom på 90 plass av 245 båter. Bølgene var så store at det ble avlyst hele to dager, men slikt får man ikke gjort noe med.

Hadde problemer med båten, egentlig bagateller men når man ikke har teknisk innsikt blir små problemer store. Men hva gjør nå det, når folkene rundt meg ( danskene ) som var der nede hjalp mer enn gjerne til så dette ble løst til slutt. Ellers vil jeg få takke for en fantastisk lærerik tur og " godt samhold ", gleder meg allerede til neste år.