28 November 2009. Premier


Da er julebordet i ØRTK over for denne gang, og det var vellykket som vanlig og maten smakte nydelig. Film og foredrag fra Villmarksbutikken var meget bra, men det stjal litt mye av tiden. På slutten av kvelden ble det loddtrekning og jeg hadde vel kjøpte i overkant litt mange lodd, men så vant jeg deretter. Jeg vant 6 av de 20 premier som ble loddet ut og måtte ha en søplesekk for å få med meg alt hjem, og det var et kjempe flott premie bord. Takker styret og alle de som var tilstede for at denne kvelden ble så bra.

27 Nov 2009. Jacuzzi


Etter en lang arbeidsdag var det deilig å ta seg et bad ute i jacuzzien, med en liiiten snaps. Tor Arne kom hjem fra fjorten dagers arbeid på sjøen, og han bruker badet flittig. Jeg bruker det stort sett bare om vinteren, mens ungdommene bruker det hele året.

26 November 2009. Rådyrjakt

Ja dette er hjort og den jakta gikk fort i år, men jeg har igjen noen rådyr. To kilometer fra der jeg jakter er det funnet 5 rådyrkadavere som gaupa har tatt. Det er merkbart mye mindere rådyr i år en i forhold til før, og de to siste årene har det vert gaupe i terrenget der jeg jakter. Men jeg for prøve og meg et par dyr i alle fall. Det blir spennende og se hvor mange rådyr som dukker opp på forstasjonen i år. For 5 år tilbake hadde jeg 44 rådyr samtidig der jeg forer, og eter det har det bare gått nedover, året etter 32 og ned til 26 og til 23 rådyr i 2007. Og i fjord bare 16 rådyr, så dette låver ikke bra.

25 November 2009. Jobb og atter jobb

Nå blir det lange arbeidsdager, og slik blir det lang tid fremmover. Jobber først fulltid på verkstedet og så deretter på det nye lageret, der driver jeg og bygger om og pusser opp. Det skal bli godt og flyttet lageret fra Jessheim og opp hit og ikke minst få alt på et sted, men det vil ta sin tid før alt er klart. Låser skal byttes, trenger eletrikker, masse søppel som skal kjøres vekk. Trenger masse paller, og en dobbel innedør, en enkel trefyllingsdør, det er ikke noen som har noe slikt de vil bli kvitt? Men de lange dagene tar på, så jeg får håpe at jeg ikke sovner etter middagen på julebordet fredag.

21 November 2009. Årets natt


Dette er den fineste natta på Mjøsa i år, Team Mayday og jeg fisket rundt Tangen og Gjøvika. Det var fredag 26 Juni og Mayday hadde 11 blanke innom båten og to grønne, 8 blanke svømte videre. Jeg drev utenfor Feiring først og dro opp til Mayday og hadde 2 blanke med hjem, så vidt lovlige.

19 November 2009. Brisling


Da har jeg fått svar fra vest, og brisling fiske er forferdelig dårlig i år på vestlandet. De greier ikke dekke etterspørselen. Men de satte meg i kontakt med en som driver brislingfiske nær Oslo. Har snakket med han i dag og der er det muligheter, hører fra han om ca to til tre uker.

17 November 2009. Lowrance HDS


Det som ikke stemte har ikke noe med selve Lowrancen HDS og gjøre, det var at ikke noe av dette utstyret komuniserte. Noe det skulle gjøre, og jeg har snakket med forhandler i dag som har beklaget det hele. Og forhandler har i dag med hjelp fra ProNav allerede ryddet opp i dette, så dette løser seg. Kabler og div annet utstyr er snart på vei. Men jeg må innrømme at jeg vart noe fortvilet til og begynne med.

16 November 2009. Lowrance



LOWRANCE! Her er det noe som ikke stemmer, ja flere ting. Men dette skal jeg sjekke opp først, merket dette først etter at Frank Ronny la inn innstillinger og brukerhjelp. Det var noe som ikke stemte da Frank Ronny skulle vise hvordan dette fungerte. Men jeg kommer tilbake til dette, må bare sjekke dette først.

14 November 2009. Talentløs snømåking i Eidsvoll


Det ble ren fiasko tur i dag. Han som måker snø her må ha vært i sin egen verden. Det ligger jo fremdeles båter ute ,og snømåkeren stenger hele rampen nederst med et tonn presset snø. Det er glatt her. men jeg hadde med en god del salt som jeg hadde tenkt å strø i hjulsporene, så det hadde nok gått bra. Men spade hadde jeg ikke med for å hakke og bort snøen. Arne kom som avtalt men jeg fikk ikke låv til å kjøre ned på rampa av han. Frank Ronny kom for å oppdatere begge skjermene mine og legge inn en del på forskjellige menyer, og i tillegg prøvde han å lære meg. Og det tar tid det, men Frank Ronny trykte og forklarte i hele to timer, men ble litt sliten så jeg fulgte litt dårlig med på slutten. Men fikk med meg litt i alle fall, ja faktisk mer enn jeg hadde trodd. Så tusen takk Frank Ronny, det setter jeg stor pris på. TUSEN TAKK !

Fredag 13 November 2009. Klar til i morgen


Da har jeg fyldt bensin og gjort det meste klart, skal ut på Mjøsa i morgen og teste en del av utstyret. Det var meningen og overnatte i båten oppe ved Tangen for og fiske på søndag men det er meldt opp i 8 sek og det gidder jeg ikke alene. Men i morgen skal Team Princ Mold være med, og været er heller ikke så verst. Så det blir nok livat, kjeften på Arne står jo ikke stille akkurat så det blir nok morro. Og så får vi prøve å fiske litt også.

12 November 2009. Rådyr pidestal


Kommer med noe hygglig jeg. Denne rådyrbukken ble bestilt som pidestal med synlig tunge, mahogny sokkel med mose, sopp, osv ( riktig biotop ). Rett og slett et påkostet fotstykke og kunden ble meget fornøyd.

11 November 2009. På jobb igjen


Da er jeg tilbake på jobb, jobbet litt i går ettermiddag også. Har tatt opp formye i dag, skal vaske og legge et elgeskinn på pikkel bad, montere geviret på forma og klargjøre forma. Videre flå to rever og splitte de, begynne på en grevlingrøgg, og koke noen gevir. Altså en lang dag.

10 November 2009. Fjellet en Engelsk Setter


Ser dere likheten, ører, panne, øyne, nase osv. Høyre framben som ligger oppover den mørke fjellsiden. Veldig detaljert syntes jeg da.

9 November 2009.Gjett tre ganger


Hva ser du på dette bildet? Når jeg ble gjort oppmerksom på det sa jeg bare: går det ann? Har influensa og ligget stort sett i hele dag, og er meget forkjølet. Men fikk time til legen allerede i morgen. Sitter og sorterer bilder på pc-en, beholder kun de fineste. Bilder tatt med det nye kameraet en Canon EOS 50D Digitalt med 15,2 piksel, og er brukervennlig. Har brukt en spesiell Nikon digitalt kamera lenge, men blir ikke klok på det kameraet. Men med det nye kameraet funker alt meget bra. Men studer dette bildet og kom med en kommentar om hva du ser, det er sikkert ikke så vanskelig men veldig stilig.

8 November 2009. Partering


Fikk svine vaksinen på fredag og vart drit syk, overarmene ble hovne og fikk rett og slett influensa. Er bedre i dag men armene er fremdeles hovne, jeg tålte ikke vaksinen. Har følgt med hjortekjøttet som har hengt tørt på verkstedet i en temp på 6 gr, og planen var å partere det i morgen ( Mandag ) men begynte i ettermiddag. Så nå er alt grytekjøttet, suppekjøtt, kraftbein og forskjelige biffer pakket og steikene er surret og lagt i fryseren. Vi kverner opp minimalt med kjøttdeig og legger mer arbeide i å få mye mer grytekjøtt, da vi heller vil ha det.

6 Novembner 2009. Hjortekjøtt elller Viken2

Her i Stryn har jeg kontroll på kjøttet, for her henger det i kjølerum. Og det har jeg tildels hjemme og, men der må jeg følge nøye med gradene. Selv om jeg parterer opp kjøttet selv. Som en gammel klok mann sa! det kunne være for varmt på mitt verksted. Strømmen ble skrudd av der to dager før jeg kom hjem, og i går kveld lukket vi opp alle vinduene i tillegg. De hjortene som henger der ble skutt den 3 november og kan henge i 40 døgngrader, altså kan de henge der i 10 dager i 4 grader. Dette må jeg regne ut grundig i dag, og sjekke værmeldingen for helgen, men planen var i dag og reise til Viken 2 treffet hvis været holder seg mot o grader. Og det må jeg sjekke opp all værinfo om. For så i verste fall for dere som reiser til viken ha en trivlig helg. Jeg kan ikke ødelegge 120 kg hjortekjøtt. Da må jeg bli hjemme og partere.

4 November 2009. Det koster


Spesielle lyktestolper det er på Strynsvatn Camping, det har vært en kjempeflott jakttur. Det var stort sett fine veier hjemmover . Ja så fine var veiene at det gikk litt fortere og fortere og rundt Hamar så var det en som ikke kikte det helt. Så nå må jeg roe meg, prøve og lære. Dette vart en meget dyr tur.

4 November 2009. Klar til avreise

Vi forlater disse, jkevene kan de få beholde.
Vi tar med oss dette ca 400kg med deilig hjortekjøtt.

Ja da klare til og reise hjem, etter rask og velykket hjortejakt 2009


3 November 2009.Trippel natt på hjortejaktas slutt i Stryn



Da vi dro ut for å jakte i går kveld var alt bra borsett fra den f... vinden. Men tro det eller ei, så stilnet vinden som bestilt. Min sønn ,Tor Arne ,ser tydeligvis bedre enn meg, og mente å se at det ene av de seks dyrene hadde to lange tagger. Ja er du sikker på det, så skyt, sa jeg. Pang, sa det med en gang. Jeg svettet da jeg så i kikkerten at et annet dyr datt rett ned, en det jeg mente var spissbukk. Det stemte, han hadde skutt sin aller første hjort . De andre dyrene forlot jordet og vi vommet og satt oss inn i våre jaktbuer igjen. Det gikk en stund så kommer de anda dyrene tilbake og pang sier det fra meg, enda en spisbukk. Vi tar oss av det og setter oss på post igjen, vi har nå bare en bukk igjen på kvota. Med dyra vart skremt no...., og tiden gikk. Men ut av den mørke skogen dukket det opp enda et dyr, avstanden var lang, men begge mente dette var en bukk. Da dette ble bekreftet at det var en bukk tok det ikke lenge før Tor Arne hadde skutt sin hjort nr to. Godt gjort, tre hjorter på en natt, og ferdig med hjortejakta for i år. Eneste som gjenstår nå er å slakte dyrene, vaske ned hytta, pakke ned alt utstyr og reise rundt til bygdefolket, takke for oss og takke for deres hjelp og gjestfrihet!

2 November 2009. Tor Arne felte en spisbukk

Min sønn skaut i kveld sin aller første hjort, en spisbukk (ungdyr) og skuddet satt godt. Hjorten datt rett ned og selvfølgelig vart far stolt, bilde kommer i morgen. Vi jakter videre nå , jeg måtte bare innom hytta for å hente nytt batteri til jaktradioen.

1 November 2009. Kuling i kasta

Det ble en kort jakttur i kveld. Det begynte å blåse opp ganske mye og da kommer ikke hjorten ut på jordet. Den er meget vár og vil selv ha herredømme. Ellers var månelyset perfekt med duse skyer over , egentlig helt topp. På bildet ser du jordet vi jakter på ,og nå sitter vi i hytta og hører vinden uler og pisker og det smeller i hytta. Ja slik koselig lyd å høre på , når du sitter inne.

1 November 2009. Usynlig jeger


Det er ikke en eneste hjort som ser denne jegeren, om det er natt eller dag. Vi får bare håpe at hjorten trekker ned i natt.

1 November 2009. Hva skjer ?


Hei folkens! Det har ikke skjedd stort i det siste, da jeg ikke har kommet inn på bloggsiden min. Alt har stått stille , fra knallstart til fjasko. Både laptoppen til min sønn og min kom ikke inn på bloggen min så vi trodde at det var noe galt med den. Men alle jeg snakket med her oppe kom inn, så vi måtte forske litt på det. Kom ikke fram til noe vettug, så jeg prøvde før jeg skulle legge meg på morgenen, og vips så var jeg tilbake. Det som har skjedd siden sist : for mye månelys om natten, ikke en sky på himmelen og da blir hjorten nervøs. Neste natt: enormt med tåke og så kom lørdags kvelden med totalt tildekket med tykk skylag. ja, ja! Vi får ikke gjort så mye med været. Men nå har Tor Arne ( sønnen ) kommet, så nå får vi håpe at ting snur seg litt. Har vel ikke så mye og klage over, på alle de årene jeg har jaktet her har jeg gått fra en kalv på en kvote på syv dyr.